Psychische zorg – Huisartsenpraktijk De Potgieter – Zeist
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Potgieter
Potgieterlaan 2A 3702 GS
Zeist

Psychische zorg

Per 2014 is de POH-GGZ (Praktijk Ondersteuner in de Huisartsenpraktijk) integraal onderdeel van de Basis-GGZ geworden. De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psycho-sociale problemen. Patiënten krijgen daardoor sneller de kwalitatieve zorg die ze nodig hebben. Deze hulp valt onder uw basisverzekering. De POH-GGZ functie wordt vaak ingevuld door SPV’en (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen), Psychologen of Maatschappelijk Werkers.

Mijn naam is Stephan Westbroek, en sinds mei 2014 ben ik als POH-GGZ werkzaam in deze praktijk, gedetacheerd vanuit Indigo. Ik werk op vrijdag ochtend en middag.

Vanaf 1996 ben ik werkzaam in de psychiatrie binnen diverse afdelingen van Altrecht. Sinds 2006 ben ik SPV, sinds december 2010 ben ik (mede)behandelaar bij Indigo en nu ook POH-GGZ bij verschillende huisartsen in de provincie Utrecht.

Heeft u psychosociale klachten of psychiatrische klachten, dan zal de huisarts u mogelijk naar mij verwijzen. Graag zet ik met u uw klachten op een rij. In een paar gesprekken zal blijken of ik u voldoende heb kunnen helpen of dat er mogelijk verwijzing nodig is naar een psycholoog in de BGGZ (Basis Generalistische Geestelijke Gezondheidszorg) of SGGZ (Gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg).  De zorg die ik verleen valt onder de basisverzekering en worden daarom volledig vergoed zonder eigen bijdrage. Indien u wordt doorverwezen, kan het zijn dat deze behandelingen niet volledig vergoed worden. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering.

Graag tot ziens,

Stephan Westbroek, POH GGZ